Preskoči na glavni sadržaj

Prirodna krema za sunčanje

Stižu nam topliji dani, a samim time i jača želja za dužim boravkom na suncu i postizanjem preplanulog tena. Prirodne kreme za sunčanje najbolji su odabir za zaštitu kože od UV zračenja. Stoga smo pripremili za vas najnoviji proizvod za sunčanje bez kojeg ne možemo zamisliti ljeto.



Svi znamo da prekomjerno izlaganje direktnoj sunčanoj svjetlosti i toplini ljeti kada je ona najjača – u vrijeme između 11 i 17 h – može uzrokovati ozbiljna oštećenja kože koja mogu biti trajna i čak opasna po život ako se to čini često i u dužem vremenskom periodu. Štetne UV zrake mogu uzrokovati trajna oštećenja kože koja na kraju mogu rezultirati čak i malignim oboljenjima tog našeg najvećeg organa.

Daleko do toga da sunčanje nije zdravo ili da je nepotrebno. Sunce je najveći izvor D-vitamina koji je neophodan za ljudska bića, za njihovo zdravlje, život i normalno funkcioniranje. Manjak D-vitamina može biti štetniji čak i od opeklina uzrokovanih prekomjernim sunčanjem i zbog toga je dobro boraviti na suncu, dobro je sunčati se, ali je vrlo važno da naša koža bude zaštićena prirodnim sredstvima za zaštitu od UV zraka i s odgovarajućim SPF faktorom.



Preplavljeni smo različitim konvencionalnim proizvodima za zaštitu od sunca, s raznim SPF faktorima čak do 80. SPF faktor označava koliko dugo možemo izlagati kožu suncu bez da se u međuvremenu okupamo ili ponovo nanosimo sredstvo zaštite. Proizvodi za zaštitu od sunca mogu biti kemijskog ili mineralnog podrijetla. Kemijska sredstva za zaštitu od sunca ulaze direktno u krvotok i remete rad endokrinog sustava, vrlo su toksična i u sebi sadrže kancerogene tvari. Takvih proizvoda je na tržištu čak 84 %, što je dokazala jedna nezavisna agencija iz SAD-a. Pretjeranim mazanjem takvim kremama blokira se prirodno stvaranje D-vitamina u organizmu i organizam slabi.

Za očuvanje zdravlja kože vrlo je bitan i beta-karoten sadržan u mrkvi, pospješuje i ubrzava tamnjenje, dobijanje ljepše brončane boje i štiti kožu. Također, E-vitamin je vrlo važan i za vrijeme i poslije sunčanja jer djeluje protiv oštećenja kože i pomaže u njihovu oporavku.

U prirodi postoji i velik izbor biljaka koje posjeduju zaštitni faktor, pa tako je već svima poznato da maslinovo ulje koje je najrasprostranjenije u prehrani i kozmetici ima veoma niski zaštitni faktor, otprilike 2, karite maslac ima prirodni faktor 4, ulje lješnjaka ima faktor od 15 do 20, ulje čileanske masline također itd. Upravo na bazi prirodnih ulja i maslaca s prirodnim zaštitnim faktorom potrebno je birati kreme za zaštitu od sunca.



Prirodna krema za sunčanje Kuće magične trave sadrži u sebi najkvalitetnija ulja, maslace i mineralne tvari koje su potrebne za zaštitu kože od sunca. Macerat mrkve i nevena u maslinovu ulju – prirodni beta-karoten, E-vitamin koji štiti kožu od oštećenja i popravlja već nastalu štetu, organsko hladno prešano ulje lješnjaka i karite maslac u kombinaciji s cinkovim oksidom – netoksičnim mineralom koji stvara mehaničku zaštitu od sunca, tj. ne šteti krvotoku, već djeluje po principu zrcala i odbija štetno UV zračenje od naše kože, a također ima i svojstvo apsorbiranja UV zraka te antigljivično i antiseptičko djelovanje.

Uživajte na suncu jer vam je D-vitamin prijeko potreban, odaberite doba dana kada sunce nije najjače i tu i tamo preskočite mazanje kremom kako biste potakli organizam da sam stvara D-vitamin.

Nakon sunčanja, nanesite Mlijeko za poslije sunčanja Kuće magične trave koje će vašu kožu nahraniti bogatim uljima sjemenki badema, lješnjaka i marelice te rashladiti hidrolatom mente i oduševiti mirisom čokolade i lavande...

Kremu za sunčanje i ostale proizvode za ljetnu njegu tijela možete nabaviti direktno od nas. Naručite putem kontakt-narudžbenice.

Popularni postovi s ovog bloga

Bučino ulje za kožu

Bučino ulje je delicija u gastronomiji, ali je i hrana za kožu i kosu. O dlično je za opuštajuće masaže, ostavlja kožu mekom, hrani kosu itd. Što je primorcima maslinovo, to je nama kontinentalcima bučino ili tzv. crno ulje.   Navikli smo na   taj jaki miris i okus u svim salatama i ostalim jelima. U zadnje vrijeme dok   se poljoprivreda i obrada zemlje konačno na mala vrata vraćaju  " u modu", u Hrvatskoj imamo nekoliko desetaka vrlo kvalitetnih uzgajivača buča i proizvođača bučinog ulja pa se ono sada popularizira i na Mediteranu, a neke recepture nam sugeriraju čak i pečenje jaja na bučinom ulju, sladoled od vanilije s bučinim uljem, namaz od bučinih koštica, bučino brašno i sl. Nekada je ono samo bilo "fino" i koristilo se za hranu jer ljudi nisu imali novaca za kupnju već su sami proizvodili hranu, a danas se na veliko piše i priča o svojstvima i koristima tog kontinentalnog "crnog zlata". Naučili smo da pomaže kod bolesti prostate, da je odl

Mast od gaveza

Mast od gaveza , točnije gavezov melem, novi je proizvod Kuće magične trave. Pročitajte sve o blagodatima ove ljekovite biljke... Biljka poznata po svojem karakterističnom ljubičastom cvijetu, lat. Symphytum officinale , u narodu je zvana obični gavez, crni gavez, konjski rep, kilnjak i na još mnoge druge načine... S obzirom na to da postoji i žuti gavez, koji ima slična svojstva, poznatiji je ljubičasti gavez. Aktivnim svojstivma, koja su danas naširoko poznata, obiluje list, a najviše korijen. Korijen gaveza sadrži karotin, alkaloide, glikozide, tanin, eterično ulje, smole, sluz, ali najvažniji sastojak je alantoin. Alantoin je aktivna prirodna tvar koja potiče rast stanica u kostima te u vezivnom i potkožnom tkivu. Zbog toga je mast od gaveza gotovo nezamjenjiva kod unutarnjih i vanjskih rana, posjekotina, oteklina, modrica i lomova kostiju te oštećenja hrskavice, nategnuća tetiva, uganuća i sl. Zbog velike koncentracije alantoina gavez se koristi u njezi kož

Ulje lješnjaka za nečistu kožu

Svi volimo orašaste plodove, i to je dobro jer su oni hrana za mozak bogata različitim aktivnim tvarima koje nam pomažu u zdravlju tijela - iznutra i izvana. Ulje lješnjaka jednako je dobro za naše tijelo, posebice korišteno na koži, u kozmetičke svrhe. U našim kontinentalnim područjima, osim bučinog ulja, veliko blago je ulje lješnjaka, koje je sve zastupljenije. Lješnjaci se u zadnjih 5 do 7 godina na veliko sade na zapuštenim livadama, između ostalog i zbog toga što uzgoj ne zahtijeva veliki fizički napor ni financijska ulaganja, no lješnjaci imaju prve plodove tek nakon 7 godina. Do tada, nasadi se mogu samo lagano kositi i održavati. Ulje lješnjaka izuzetno je bogato ulje, sadrži velike količine nezasićenih masnih kiselina, proteina i vitamina, prije svega vitamina B1 i B6, nešto manje ostalih vitamina B, i vitamina E. Ono spada u tzv. suha ulja jer se izuzetno dobro upija, te se preporuča njegovo korištenje u kozmetičke svrhe u preparatima za masnu, nečistu i kožu