Preskoči na glavni sadržaj

Mlijeko za tijelo

Kao što koža lica traži adekvatnu njegu i zaštitu ovisno o vremenskim uvjetima, dobi i spolu, tako i koža tijela zahtijeva dodatnu njegu da bi bila vlažna, elastična i nahranjena. Mlijeko za tijelo je idealan kozmetički proizvod koji vam može pomoći hidratizirati kožu cijele godine, a posebice tijekom zimskih mjeseci.

Najveći dio vremena i brige posvećujemo njezi dijelova tijela koji su direktno izloženi vanjskim vremenskim utjecajima, tj. vidljivi su: licu i rukama. Ljeti izložena visokim temperaturama, UV zrakama, vjetru i soli, a zimi suhom zraku u grijanim prostorima i hladnoći u vanjskim uvjetima, koža će vam sama dati do znanja da joj je potrebna hrana i hidratacija. Ljuskice na području ispod koljena do gležnjeva, ispucale pete, svrbež i zatezanje u dijelu od koljena do bokova – sve su to znaci da je koža suha, dehidrirana, oštećena i da je vrijeme da joj posvetite posebnu pažnju.


Melisino hidratantno mlijeko za tijelo, koje sadrži više od 90 % ekoloških sastojaka, proizvedeno je od četiri vrsta hladno prešanih ulja s našeg područja (uključujući maslinovo i bučino ulje) te će vam upravo taj dio formulacije osigurati hranu za vašu suhu, perutavu kožu. Veći dio mlijeka za tijelo sadrži hidrolat matičnjaka koji, osim što izuzetno njeguje kožu, hidratizira ju i neutralizira crvenila na oštećenim dijelovima kože, on će umiriti vas i vašu kožu te odmoriti umorne mišiće i cijelo tijelo.
Kako bi se vaša koža još više osvježila i razbudila, melisino mlijeko za tijelo obogaćeno je eteričnim uljem limunske trave, koje osim što divno miriše i razbuđuje sva osjetila, poboljšava koncentraciju te djeluje i na živčani sustav, kao i sva ulja citrusnog mirisa. Tako ćete osim svojoj koži hranu i hidrataciju, svojem kompletnom organizmu omogućiti trenutnu razbuđujuću aromaterapiju.


Ako volite i druge teksture…


Ako je vaša koža suha i ispucana, na rasplaganju su vam i melisina masažna pločica koja će potaknuti cirkulaciju, nahraniti kožu E-vitaminom i stvoriti zaštitni sloj na koži, oporaviti ispcale pete i ruke nakon nekoliko večernjh nanošenja.

Maslac sa smiljem tkaođer će svojim sastojkom – kakao maslacem učiniti da koža bude sjajna i hidratizirana, a smilje će pomladiti vašu kožu i ona će zasjati novim sjajem.
Kad ste željni umirujuće masaže, a istovremeno vam je koža suha i zateže vas, Melisino ulje 3 u 1 je pravo rješenje za vas. Njega možete korisiti također za skidanje šminke.
Uživajte i počastite svoje tijelo blagodatima prirode...

Popularni postovi s ovog bloga

Hidrolat smilja

Hidrolat smilja (Helicrysum Italicum flower steam water) vodena je iscrpina ljekovitog smilja, izuzetno korisna u anti-age njezi, tretmanu mrlja od sunca, strija i mnogih drugih kožnih problema. Možete ga nabaviti direktno od nas na, ili u bio&bio trgovinama te u Kantarionu.

Što je zapravo hidrolat? Hidrolati se nazivaju cvjetnim vodicama, ali to nisu jer hidrolat i cvjetna vodica su ustvari dvije potpuno različite iscrpine bilja. Cvjetna vodica je voda u kojoj se namače biljka; npr. najčešće se to radilo u povijesti s ružinim laticama i sl. koje su se onda koristile za miris i za njegu kože, a i dandanas se u kućnoj radinosti miješaju s alkoholom jer su zbog vodene baze mikrobiološki nestabilne i podložne kvarenju te se koriste kao domaći after shave i sl. Hidrolati su također tzv. vodene iscrpine biljke, ali dobivene destilacijom, točnije hidrolat je nusprodukt destilacije. Kada se radi destilacija biljaka vodenom parom, voda koja prva istječe iz kotla za destilaciju na kojoj pli…

Hidrolat matičnjaka

Melisa (matičnjak) od davnina nam je poznata po svojim svojstvima. Najpoznatiji su čaj od matičnjaka, eterično ulje matičnjaka, a malo manje poznat nam je još jedan vrlo vrijedan proizvod, a to je tzv. vodena iscrpina matičnjaka, hidrolat. Hidrolati su nusprodukti destilacije - vodica na kojoj pliva eterično ulje. Ako imamo na umu da je za litru eteričnog ulja od matičnjaka potrebna jedna tona svježe biljke, onda će nam vrijednost eteričnog ulja i hidrolata biti već unaprijed dragocjena.

Hidrolat matičnjaka je prepun aktivnih tvari kojima sama biljka obiluje. Matičnjak ili melisa je prije svega antivirusna biljka i biljka koja ima funkciju smirenja. Kao što nas smiri iznutra kada je koristimo oralno u obliku čaja, tinkture, sirupa, karmelićanske vode, tako na nas djeluje i izvana kada na kožu nanosimo hidrolat melise. Čisti bio hidrolat ili popularnije zvan tonik, bez dodatka alkohola i konzervansa, zamjenjuje sve komercijalne tonike i vodice za čišćenje kože kako lica tako i tijela i …

Bučino ulje za kožu

Bučino ulje je delicija u gastronomiji, ali je i hrana za kožu i kosu. Odlično je za opuštajuće masaže, ostavlja kožu mekom, hrani kosu itd.


Što je primorcima maslinovo, to je nama kontinentalcima bučino ili tzv. crno ulje.Navikli smo nataj jaki miris i okus u svim salatama i ostalim jelima. U zadnje vrijeme dokse poljoprivreda i obrada zemlje konačno na mala vrata vraćaju "u modu", u Hrvatskoj imamo nekoliko desetaka vrlo kvalitetnih uzgajivača buča i proizvođača bučinog ulja pa se ono sada popularizira i na Mediteranu, a neke recepture nam sugeriraju čak i pečenje jaja na bučinom ulju, sladoled od vanilije s bučinim uljem, namaz od bučinih koštica, bučino brašno i sl. Nekada je ono samo bilo "fino" i koristilo se za hranu jer ljudi nisu imali novaca za kupnju već su sami proizvodili hranu, a danas se na veliko piše i priča o svojstvima i koristima tog kontinentalnog "crnog zlata". Naučili smo da pomaže kod bolesti prostate, da je odlično za opuštajuće ma…