Preskoči na glavni sadržaj

Poklon za muškarca - One for more set

"One for more" je linija multifunkcionalne ekološke kozmetike za njegu muškaraca. U ovo predbožićno vrijeme pripremili smo i poklon-paket za kompletnu njegu muškog lica, tijela, kose i brade. Naručite ga direktno od nas!
Poklon za muškarca uvijek je izazov. No, višenamjenski proizvodi koji će muškarce istovremeno njegovati i pružiti im higijenu, skinut će barem jedno ime s vašeg božićnog popisa darova. Za izradu ove kolekcije koristili smo pomno birane sastojke poput hladno prešanog ulja badema i masline, aloje, eteričnih ulja cedra, tamjana, bora i verbene, karite maslaca i prirodnog E-vitamina.

Danas kada živimo brzo i želimo uvijek istovremeno obaviti barem dvije stvari, u potrazi smo za proizvodima koji će pratiti naš životni tempo. Kolekciju stoga čini gel za tuširanje, koji svojim blagim sastojcima njeguje kosu i vlasište, tako da naši mušketiri jednom bočicom mogu riješiti i tuširanje i pranje kose.

Muški gel i šampon za tuširanje


Blagi, neutralni sapun obogaćen dodatnim prirodnim pjenjačem pretvara brijanje u užitak. Osim za brijanje, on je savršen i za svakodnevno umivanje, pranje ruku ili brzinsko tuširanje na putovanju jer upakiran u limeni lončić vrlo je praktičan za čuvanje i ne zauzima puno prostora. 


Pjenu je najlakše napraviti služeći se našom ručno rađenom, potpuno prirodnom četkom za brijanje s drvenom drškom i četkom od konjske grive.
Četka za brijanje

Nakon brijanja lice je potrebno nahraniti i zaštititi od infekcija, a za to će upravo poslužiti melem za lice, bradu i brkove kojim se jednostavno u nekoliko poteza namaže lice. Za muškarce prate trendove te puštaju bradu i frču brkove, melem poslužiti kao vosak za oblikovanje brkova. Prije oblikovanja brkova i brade, treba ih raščešljati prirodnim češljem, ručno rađenim od roga goveda, koji isto možete naručiti od nas kao zaseban proizvod (nije dio seta).


Budući da koža ispod guste brade često zna biti iritirana i crvena, ljušti se i izaziva svrbež, dio seta je i još jedan neizostavni dodatak: ulje za njegu brade, brkova i lica. Svojom nježnom formulacijom biljnih i antiseptičkih eteričnih ulja omogućuje potpunu njegu iritirane kože ispod brade, omekšava i obliku samu bradu, a o mirisu će pričati svi oko vas...
Ulje za njegu brade i brkova

Popularni postovi s ovog bloga

Hidrolat smilja

Hidrolat smilja (Helicrysum Italicum flower steam water) vodena je iscrpina ljekovitog smilja, izuzetno korisna u anti-age njezi, tretmanu mrlja od sunca, strija i mnogih drugih kožnih problema. Možete ga nabaviti direktno od nas na, ili u bio&bio trgovinama te u Kantarionu.

Što je zapravo hidrolat? Hidrolati se nazivaju cvjetnim vodicama, ali to nisu jer hidrolat i cvjetna vodica su ustvari dvije potpuno različite iscrpine bilja. Cvjetna vodica je voda u kojoj se namače biljka; npr. najčešće se to radilo u povijesti s ružinim laticama i sl. koje su se onda koristile za miris i za njegu kože, a i dandanas se u kućnoj radinosti miješaju s alkoholom jer su zbog vodene baze mikrobiološki nestabilne i podložne kvarenju te se koriste kao domaći after shave i sl. Hidrolati su također tzv. vodene iscrpine biljke, ali dobivene destilacijom, točnije hidrolat je nusprodukt destilacije. Kada se radi destilacija biljaka vodenom parom, voda koja prva istječe iz kotla za destilaciju na kojoj pli…

Hidrolat matičnjaka

Melisa (matičnjak) od davnina nam je poznata po svojim svojstvima. Najpoznatiji su čaj od matičnjaka, eterično ulje matičnjaka, a malo manje poznat nam je još jedan vrlo vrijedan proizvod, a to je tzv. vodena iscrpina matičnjaka, hidrolat. Hidrolati su nusprodukti destilacije - vodica na kojoj pliva eterično ulje. Ako imamo na umu da je za litru eteričnog ulja od matičnjaka potrebna jedna tona svježe biljke, onda će nam vrijednost eteričnog ulja i hidrolata biti već unaprijed dragocjena.

Hidrolat matičnjaka je prepun aktivnih tvari kojima sama biljka obiluje. Matičnjak ili melisa je prije svega antivirusna biljka i biljka koja ima funkciju smirenja. Kao što nas smiri iznutra kada je koristimo oralno u obliku čaja, tinkture, sirupa, karmelićanske vode, tako na nas djeluje i izvana kada na kožu nanosimo hidrolat melise. Čisti bio hidrolat ili popularnije zvan tonik, bez dodatka alkohola i konzervansa, zamjenjuje sve komercijalne tonike i vodice za čišćenje kože kako lica tako i tijela i …

Bučino ulje za kožu

Bučino ulje je delicija u gastronomiji, ali je i hrana za kožu i kosu. Odlično je za opuštajuće masaže, ostavlja kožu mekom, hrani kosu itd.


Što je primorcima maslinovo, to je nama kontinentalcima bučino ili tzv. crno ulje.Navikli smo nataj jaki miris i okus u svim salatama i ostalim jelima. U zadnje vrijeme dokse poljoprivreda i obrada zemlje konačno na mala vrata vraćaju "u modu", u Hrvatskoj imamo nekoliko desetaka vrlo kvalitetnih uzgajivača buča i proizvođača bučinog ulja pa se ono sada popularizira i na Mediteranu, a neke recepture nam sugeriraju čak i pečenje jaja na bučinom ulju, sladoled od vanilije s bučinim uljem, namaz od bučinih koštica, bučino brašno i sl. Nekada je ono samo bilo "fino" i koristilo se za hranu jer ljudi nisu imali novaca za kupnju već su sami proizvodili hranu, a danas se na veliko piše i priča o svojstvima i koristima tog kontinentalnog "crnog zlata". Naučili smo da pomaže kod bolesti prostate, da je odlično za opuštajuće ma…