Preskoči na glavni sadržaj

Ružica si bila....

Jedna stara narodna pjesma, prepjevana više puta do danas, kaže: "Ružica si bila, sada više nisi..." Da se ne biste osjećali direktno prozvani ovom pjesmom, možete učiniti više za sebe i svoju kožu njegujući je proizvodima na bazi te prekrasne biljke čije se latice beru samo u ranu zoru i za čiju litru ulja su potrebne 4 tone latica.Hidrolat ruže
     
Upravo Melissina noćna krema za lice i područje oko očiju, sadrži više od 60 % hidrolata ruže u kombinaciji s uljem koštica marelice i sjemenkama crnoga grožđa. Ulje koštica marelice učinkovito omekšava i hidatizira suhu, zrelu kožu, blagotvorno djeluje na kožu i kosu jer je bogato mineralima, prirodnim vitaminima A i E te linolnom i drugim esencijalnim masnim kiselinama. Koža lako apsorbira ulje te ono ne ostavlja nikakve tragove.

Zrela, umorna, stanjena i dehidrirana koža bit će vam zahvalna za hidrataciju i hranu koju sadrže upravo aktivni sastojci hidrolata ruže. Pogodna je za sve tipove kože i djeluje antibakterijski.

Ovo ulje se može koristiti za najosjetljiviju kožu jer ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije, a uz sjemenke grožđa, koje su najveći izvor prirodnog E vitamina i jednog od najjačeg biljnog flavonoida referatrola, koji koži daje mladenački izgled, čarobna forumula za svjež izgled bez borica oko očiju i podočnjaka u jutro je kompletna...

Na vama je samo da prije sna, pjevušeći namažete lice..

Popularni postovi s ovog bloga

Hidrolat smilja

Hidrolat smilja (Helicrysum Italicum flower steam water) vodena je iscrpina ljekovitog smilja, izuzetno korisna u anti-age njezi, tretmanu mrlja od sunca, strija i mnogih drugih kožnih problema. Možete ga nabaviti direktno od nas na, ili u bio&bio trgovinama te u Kantarionu.

Što je zapravo hidrolat? Hidrolati se nazivaju cvjetnim vodicama, ali to nisu jer hidrolat i cvjetna vodica su ustvari dvije potpuno različite iscrpine bilja. Cvjetna vodica je voda u kojoj se namače biljka; npr. najčešće se to radilo u povijesti s ružinim laticama i sl. koje su se onda koristile za miris i za njegu kože, a i dandanas se u kućnoj radinosti miješaju s alkoholom jer su zbog vodene baze mikrobiološki nestabilne i podložne kvarenju te se koriste kao domaći after shave i sl. Hidrolati su također tzv. vodene iscrpine biljke, ali dobivene destilacijom, točnije hidrolat je nusprodukt destilacije. Kada se radi destilacija biljaka vodenom parom, voda koja prva istječe iz kotla za destilaciju na kojoj pli…

Bučino ulje za kožu

Bučino ulje je delicija u gastronomiji, ali je i hrana za kožu i kosu. Odlično je za opuštajuće masaže, ostavlja kožu mekom, hrani kosu itd.


Što je primorcima maslinovo, to je nama kontinentalcima bučino ili tzv. crno ulje.Navikli smo nataj jaki miris i okus u svim salatama i ostalim jelima. U zadnje vrijeme dokse poljoprivreda i obrada zemlje konačno na mala vrata vraćaju "u modu", u Hrvatskoj imamo nekoliko desetaka vrlo kvalitetnih uzgajivača buča i proizvođača bučinog ulja pa se ono sada popularizira i na Mediteranu, a neke recepture nam sugeriraju čak i pečenje jaja na bučinom ulju, sladoled od vanilije s bučinim uljem, namaz od bučinih koštica, bučino brašno i sl. Nekada je ono samo bilo "fino" i koristilo se za hranu jer ljudi nisu imali novaca za kupnju već su sami proizvodili hranu, a danas se na veliko piše i priča o svojstvima i koristima tog kontinentalnog "crnog zlata". Naučili smo da pomaže kod bolesti prostate, da je odlično za opuštajuće ma…

Prirodni sapuni Kuće magične trave

Prirodni sapuni su osnova svakodnevne higijene i njege kože. U tekućim šamponima i sapunima konvencionalne proizvodnje moguće je naići na svakojake sastojke koje ni ne znamo pročitati kao što su kemijski pjenjači, umjetni mirisi, različiti naftni derivati vrlo štetni za kožu i okoliš, a s obzirom na to da svi tekući proizvodi sadrže vodu, oni moraju na neki način biti i konzervirani, gdje dolazimo i do velikih količina štetnih konzervanasa. Prirodni sapuni su stoga ne samo alternativa, nego i logična potreba.

Kao i sve ostalo u životu, i higijena i njega tijela svode se na praktičnost, ekonomičnost i uštedu vremena. Iz tog razloga navikli smo na korištenje kozmetičkih preparata u praktičnim pakiranjima, na šprice, sprejeve, pumpice i sl. Pogotovo je to vidljivo kod uporabe sapuna. Koristeći tekuće sapune (deterdžente) za pranje ruku, lica i tijela, u plastičnim bočicama i na pumpicu, potpuno smo zaboravili na prirodne sapune kakve su koristile, a i same radile naše bake. 
Danas, kada sm…